WAT IS KRAV MAGA?

Krav Maga, Hebreeuws voor contactgevecht, is een vecht- en zelfverdedigingsysteem dat ontwikkeld is in het Israëlische leger door Imi Sde-Or Lichtenfelt. Het wordt wereldwijd onderwezen aan strijdkrachtonderdelen, speciale eenheden, politie, beveiliging en aan burgers. Tussen het Krav Maga dat aan militairen, agenten en beveiligers en burgers (Civiel Krav Maga) wordt onderwezen, zitten verschillen. De basistechnieken zijn voornamelijk hetzelfde. De verschillen worden zichtbaar in de beëindiging van de confrontatie. Daar waar een militair leert met gebruik van zijn wapen een belager van zich af te houden, gaat bij een agent de voorkeur uit naar een arrestatie van een verdachte met zo min mogelijk geweld.

Wat kunt u bij ons in de lessen verwachten?

 • Degelijke, uitgebreide warming-up

 • Conditietraining

 • Krachtoefeningen en stretching

 • Scenariotraining en drills

 • Grondvechten en sparring

 • Technieken bij:
  – verwurgingen, headlocks en bearhugs
  – aanvallen op de grond
  – stokken en messen
  – vuurwapens (kunststof)

DOCENTEN

Daan Verschure
eigenaar/instructeur

Hoi hoi,

Ik ben Daan Verschure en ben zelf rond 2006 in aanraking gekomen met Krav Maga. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan en trainingsuren gemaakt. In 2018 ben ik instructeur geworden en toen ben ik Krav Maga Oosterhout gestart.

Naast Krav Maga heb ik ook Boksen, Kickboksen en MMA gedaan. In het verleden heb ik ook verschillende boks en kickboks lessen gegeven, momenteel geef ik naast Krav Maga ook nog Cardio Kick en Boks lessen voor volwassenen. Ook geef ik veel les in zelfverdediging en sociale weerbaarheid aan kinderen en jeugd.

Het andere iets willen leren vond ik altijd al leuk en kwam in mijn opleiding als Pedagogisch Medewerker en Onderwijs Assistent ook veel aan bod. Dit neem ik ook mee tijdens de lessen en de benadering naar mijn leden toe. Ik wil dat iedereen op zijn/haar eigen niveau traint. Of je nu voor het eerst komt met geen ervaring in zelfverdediging/vechtsport of dat je nu al jaren mee draait. De sfeer moet goed en veilig zijn voor iedereen, dan leert iedereen het beste.

De kwaliteit van mijn lessen is waar ik voor sta en moet altijd goed zijn en blijven. Hiervoor zal ik me ook altijd voor in zetten en mezelf  blijven ontwikkelen!